Uitbreidingen SalonNet mei 2018

23-05-2018
De afgelopen tijd is weer hard gewerkt aan SalonNet.
Tevens is deze update van essentieel belang i.v.m. de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).
Later in dit bericht gaan we hier iets verder op in.

Ook zijn er enkele kleine noodzakelijke correcties doorgevoerd.

De meest belangrijke aanpassingen hebben plaatsgevonden in:

  • Beveiliging t.b.v. AVG en privacyverklaring
  • Kassa
  • Afsprakenboek
 

SalonNet projecteert automatisch een melding zodra de update voor u klaarstaat. Mocht u deze melding voor vrijdag 1 juni niet krijgen, kunt u de update inlezen via SalonNet: Servicedesk\Download update.

De update kunt u ook direct inlezen via Servicedesk/Download hotfix.

Aan deze update is de grootst mogelijke zorg besteed. Mocht u desondanks problemen ondervinden met de installatie, neem dan contact op met de SalonNet helpdesk. Een gedetailleerde beschrijving van alle aanpassingen en uitbreidingen kunt u nalezen in het bijbehorend document.

Klik hier voor de gedetailleerde beschijving

Gebruikers van SalonNet ontvangen deze beschrijving ook via e-mail.

AVG per 25 mei 2018

 

Op 25 mei 2018 gaat de AVG (Algemene Verordering Gegevensbescherming) in.
Dit is de nieuwe privacywetgeving die geldt voor de gehele Europese Unie. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wpb) geldt dan niet meer. Dit betekent dat we afspraken maken over hoe er omgegaan wordt met privacy en de verwerking van persoonsgegevens.
 

Wat betekent de AVG voor u?

In de praktijk betekent het voor u dat u verantwoordelijk bent voor het beheer van persoonlijke gegevens (uw klanten, leveranciers en personeel). Tevens dient u er voor te zorgen dat deze gegevens veilig zijn en niet toegangkelijk voor onbevoegden. Een klant heeft het het recht zijn alle gegevens in te zien, te laten corrigeren of zelfs te laten verwijderen. U mag persoonlijke gegevens zonder toestemming niet aan derden verstrekken. De klant, leverancier of medewerker kan u vragen om een privacyverklaring. Deze dient u dan ook te verstrekken.

Kan SalonNet mij hierbij helpen?

> Salonnet heeft vanaf de laatste update diverse maatregelen genomen die u als ondernemer helpt om te voldoen aan de AVG. Zoals:
  • Al het internet verkeer is nu versleutelt met een gecertificeerde SSL verbinding.
  • De data opslag van privacy gevoelige gegevens in SalonNet is nu versleuteld.
  • Online afspraak maken is beveiligd. Dit is zichtbaar door het groene slotje in uw browser.
  • Overbodige privacy gevoelige informatie is niet meer beschikbaar.
  • SalonNet kan een standaard privacyverklaring produceren die u aan uw klant kunt overhandingen.

Veel gestelde vragen:

Vraag: Moet ik een verwerkersovereenkomst sluiten met SalonNet?
Antwoord: Neen, dit is niet nodig. SalonNet verwerkt geen gegevens voor u. Alle data staat opgeslagen op uw eigen computer.

Vraag: Heeft SalonNet ook een privacy verklaring?
Antwoord: Ja, deze kunt u vinden op www.salonnet.nl\privacy

Vraag: Hoe zit dat met de online back-up?
Antwoord: De online back-up gaat naar een met SSL beveiligde server van SalonNet. Deze backup is alleen voor uw salon of kantoorversie beschikbaar. Dit is een extra dienst die wij leveren. U heeft zelf de keus of u een back-up online maakt, of op een externe schijf/USB stick. Medewerkers van SalonNet kunnen de back-up op uw verzoek inlezen, om een door u gestelde vraag te kunnen beantwoorden. Na het afhandelen van uw vraag worden al uw gegevens van onze systemen op ons kantoor verwijderd.

Vraag: Hoe zit het met de verwerking van online afspraken?
Antwoord: Via de browser of via de App kan een klant online een afspraak maken in uw salon. Op de SalonNet online afspraak server staan geen persoonlijke gegegevens, anders dan de voornaam van de stylist en (optioneel) een foto. Zodra een afspraak gemaakt is, worden de afspraak met klantgegevens onmiddelijk doorgestuurd naar de salon. Alleen indien de computer in de salon is uitgeschakeld, worden de klantgegevens tijdelijk versleuteld opgeslagen. Zodra de computer in de salon is opgestart worden de afspraken ingelezen en verwijderd van de afspraken server.

Vraag: Als een klant zijn gegevens wil inzien, hoe moet dat dan?
Antwoord: Druk van de betreffende klant een volledige klantenkaart af. Deze kun je dan meegegeven.

Vraag: Regelt SalonNet dat ik voldoe aan alle eisen van de AVG?
Antwoord: U moet met alle partijen waar uw persoonsgegevens laat verwerken afspraken maken. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijf dat uw mailings verzorgt. Voor de beveiliging van uw computer, internet aansluiting e.d. dient u zelf zorg te dragen. Wat betreft de persoonsgegevens die u zelf verwerkt via het SalonNet programma voldoet u aan de eisen van de AVG.

Vraag: Waar kan ik terecht voor overige vragen?
Antwoord: Voor algemene vragen over de AVG verwijzen we u graag naar de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.